Cresterea vitezei de adoptie a energiei regenerabile in Romania – RO GREEN

Energie regenerabilă în România: Prezent și perspective – Petroșani

  • Home
  • Energie regenerabilă în România: Prezent și perspective – Petroșani

EXPLORÂND VIITORUL ENERGETIC AL ROMÂNIEI

Energie regenerabilă în România: Prezent și perspective - Petroșani

BELLE EPOQUE Petroșani
Miercuri, 26 iulie 2023 - ora 09:00

Descoperă puterea energiei regenerabile pentru afacerea ta si afla cum poti sa faci economii semnificative la facturile de energie GRATUIT în cadrul seminarului “ Energie regenerabila in Romania, prezent si perspective”.
e600bc81 8a1b 48e4 b0e4 8f7dc91dd0c9

Vino alături de noi in data de 26 iulie 2023, intre orele 9:00 – 15:00, in Petrosani la Restaurant La Belle Epoque, unde vom explora cele mai avansate soluții pentru a reduce consumul de energie și cum poți obține finanțări din bani europeni pentru a utiliza surse regenerabile si a-ți transforma afacerea într-un model de sustenabilitate.

Prin participarea la acest eveniment, vei beneficia de:
  • Oportunitatea de a afla despre cele mai recente tehnologii și tendințe în energia regenerabilă, eficiența energetică și cum poți reduce semnificativ costurile la energie.
  • Informații despre sursele de finanțare disponibile în România. Vei afla despre astfel de oportunități și cum poți accesa aceste resurse financiare pentru a implementa soluții de energie regenerabilă în afacerea ta.
  • Posibilitatea de a interacționa cu experți  din domeniu printr-un schimb de idei și networking.
  • Vei  învăța despre noile metode de producție și utilizare a energiei regenerabile, precum și despre soluțiile tehnologice avansate care pot îmbunătăți eficiența și rentabilitatea afacerii tale.
why choose 1
Filip Cârlea

Cercetător Ștințific - Academia Română

26.07.2023_Seminar_Petrosani 1

FOTOGRAFII

GALERIE FOTO EVNIMENT

BELLE EPOQUE Petroșani
Miercuri, 26 iulie 2023 - ora 09:00

filip carlea

România se află într-o poziţie geografică şi geopolitică cu oportunităţi care trebuie valorificate eficient și oportun. Resursele naturale, inclusiv energetice, reprezintă valori de securitate economică de interes major pentru securitatea naţională. Prin poziţia geografică și potențialul său, România deţine un rol important în ecuația energetică regională prin valorificarea resurselor proprii şi în redistribuirea echilibrată pe piaţa europeană a resurselor energetice. Energia este sângele care circulă prin sistemul vascular al economiei, care menține în stare de funcționare alimentația, transporturile, asistența medicală, educația etc. România are un mix energetic echilibrat și diversificat, ceea ce oferă credibilitate pentru asigurarea securității energetice a țării. Trebuie dezvoltat sectorul energiei electrice pe bază de surse regenerabile, completat de decarbonarea gazelor cu efect de seră. Eficiența energetică constituie o prioritate. Integrarea inteligentă a surselor regenerabile de energie, a eficienței energetice și a altor soluții durabile transsectoriale contribuie la decarbonarea cu costuri minime. Sursele de energie noi și regenerabile au devenit obiective naționale în structura producției de energie. Pentru siguranța în alimentarea cu energie și a cerințelor de mediu (schimbări climatice și încălzirea globală), sursele de energie regenerabilă sunt parte importantă din structura producției de energie. Tranziția către energie curată trebuie să implice consumatorii și să aducă beneficii acestora. Aprovizionarea cu energie trebuie să fie sigură și accesibilă ca preț pentru consumatori și pentru întreprinderi. Pentru aceasta este esențial să se asigure că piața energiei este integrată, interconectată și digitalizată, cu respectarea neutralității tehnologice. Romania are potentialul unui ”coridor energetic” si capacitate de transport, datorită ieșirii la Marea Neagră, conferind transformarea într-un hub de securitate energetică pe flancul de sud-est al Europei. Avantajele geostrategice, resursele naturale, capacităţile de producţie şi facilităţile energetice de care dispune, experienţa de decenii în domeniu, gradul de liberalizare şi integrare al pieţei interne, calitatea şi costul forţei de muncă locale sunt argumente viabile în negocieri intereuropene.

Filip CARLEA

Cercetător Ștințific la Centrul pt. Energie Regenerabilă & Eficiența Energetică
quote icon

Explorăm împreună lumea energiei regenerabile. Completează formularul și alătură-te!

CĂTRE FORMULARUL DE ÎNSCRIERE

telephone+40 761 128 671

cta 1 1